nightwish.gr

Just a Wish in the Night

Μετά από "απαίτηση" ορισμένων οπαδών, άνοιξε πάλι το forum του nightwish.gr στη γνωστή διεύθυνση www.nightwish.gr/forum.
Για την ώρα θα ενημερώνω και το blog και το forum με το περισσότερο υλικό. Αργότερα και ανάλογα με την κίνηση θα διαμορφωθεί και η χρήση του καθενός.

Πάντα ευπρόσδεκτοι.

Μία νέα συνέντευξη των Nightwish στο ηλεκτρονικό περιοδικικό PopMatters στις 5 Μαρτίου 2008.

Θα την βρείτε εδώ

March Metal Day Festival 2008, τα συμπεράσματα μου.

Ξεκινάω με την δήλωση ότι θα ξαναπάω, ώστε να εκλειφθούν όσα λέω ως καλόβουλες παρατηρήσεις, κάτι που είναι και στην πραγματικότητα.

Τα Θετικά
- Καλό lineup: Πλειάδα συγκροτημάτων για όλα τα γούστα ακόμα και με Ελληνικό στίχο. Πολύ καλά Ελληνικά συγκροτήματα και με διάθεση να βοηθηθούν όσο γίνεται από όσο γνωρίζω.
- Φθηνό εισιτήριο: Εν αντιθέσει με ότι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
- Ωραίος χώρος: Για κλειστός χώρος ήταν πολύ καλός, δεν ξέρω όμως αν ευθύνεται εν μέρη για τον κακό ήχο.
- Καλή οργάνωση (ως την μέση του φεστιβάλ): Ως τους Annihilator όλα πήγαιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεν ξέρω τι χάλασε μετά και δεν θέλω να αναπαράγω φήμες.
- Xbox: Ποιος διάλεξε τις κοπέλες που στεκόταν στα Xbox; Εύγε του!

Τα αρνητικά
- Έλλειψη πινακίδων στο δρόμο: Καμία πρόνοια για όσους ερχόταν από μακριά χωρίς γκρουπ. Δεν κουβαλάω το laptop μαζί όταν πηγαίνω σε συναυλίες.
- Κακός ήχος: Κάτι που υπήρχε και πέρσι. Ο ήχος στην Demons Stage ήταν πολύ χάλια, η Angels ήταν πολύ καλύτερη πάντως.
- Οι ανακοινώσεις: Γιατί οι ανακοινώσεις γινόταν πάντα από την μία σκηνή; όσοι ήταν στην άλλη δεν άκουγαν τίποτα.
- Καθυστερήσεις (από την μέση και μετά): Γιατί όμως;
- Λίγες τουαλέτες: Ε πόση ώρα πρέπει να περιμένει κανείς;

Συμπέρασμα: Θα ξαναπάω, αλλά αν ο ήχος έχει τα ίδια χάλια θα είναι η τελευταία μου φορά. Μετά θα μου έχει μείνει μόνο το εξωτερικό όσο αφορά τα φεστιβάλ.

Ναι ήταν λίγο μεγάλος ο καφές τελικά, αλλά τώρα είμαι εδώ και ακούγοντας Αγγελάκα ξεκινάω την καταγραφή των απόψεων μου για την συναυλία των Nightwish στο March Metal Day Festival 2008.

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο σετ των Nevermore, θα περίμενε κανείς ότι η σκηνή των Nightwish θα ήταν έτοιμη, αλλά θα έσφαλε. Μια "αδικαιολόγητη" καθυστέρηση μας περίμενε πάλι αλλά για άλλη μια φορά είπαμε ας πάει και το παλιάμπελο.
Όσο περιμέναμε συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν με ενοχλεί περισσότερο σε μια συναυλία από τις τσάντες που κουβαλάνε κάποιοι μαζί τους. Δεν καταλαβαίνω που νομίζουν ότι πάνε και πρέπει να κουβαλάνε τα υπάρχοντα τους μαζί και μάλιστα στις πρώτες σειρές. Γιατί πρέπει να είναι μπροστά 200 άτομα και 200 τσάντες και όχι 400 άτομα; γιατί δεν πιάνουν μόνο χώρο αλλά μας εμποδίζουν και να ελισσόμαστε στο χώρο. Έχετε σκεφτεί πόσο ενοχλητικό αλλά και επικίνδυνο είναι αυτό που κάνετε; Μάλλον όχι, τι σας νοιάζει άλλωστε.

Ήρθε λοιπόν η ώρα και η μαγνητοφωνημένη εισαγωγή γέμισε τα ηχεία, ή μάλλον απλά ακούστηκε από τα ηχεία γιατί με το ζόρι ακουγόταν. Σπίτι μου παίζω πιο δυνατά μουσική. Όπως θα καταλάβατε ήδη δεν έχω διάθεση να πω πολλά καλά λόγια, όχι από κακία προς κάποιον αλλά γιατί δεν βρίσκω καλά λόγια να πω.
Ο ήχος ήταν εκπληκτικά χαμηλός, η Anette σχεδόν... χωρίς σχεδόν, δεν ακουγόταν καθόλου σε μερικά τραγούδια και κανείς δεν ενδιαφερόταν για αυτό. Η συγκεκριμένη σκηνή, η Angel, δεν είχε πρόβλημα όλη μέρα (εν αντιθέσει με την Demon) και δεν καταλάβαινα γιατί να έχει στους Nightwish ειδικά. Εμένα το μυαλό μου πήγε στο πονηρό πάντως.

H Anette βελτιωμένη αρκετά εν σχέση με τις πρώτες παρουσίες της, μου θύμισε αρκετά την Bjork, αν και σε έναν κύριο δίπλα μου θύμισε την Καλομοίρα. Αυτή η κοπέλα πάντως, στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Δεν φτάνει που το μικρόφωνο της «άνοιγε» μόνο ανάμεσα στα τραγούδια, ούτε τότε μιλούσε. Την δουλειά του frontman στους Nightwish έχει αναλάβει πια ο Marco (ένα από τα θετικά του όλου θέματος). Η Anette ήταν διακοσμητική πάνω στην σκηνή, όταν ήταν στην σκηνή. Γιατί το 1/3 της συναυλίας το πέρασε στα παρασκήνια.

Παρέα στην διακόσμηση της Anette έκανε και το ξανθό παιδάκι με την κιθάρα. Όταν δεν χόρευε μόνος του, όταν δεν έκανε ματάκια στο κοινό και όταν γενικά θυμότανε ότι κρατάει κιθάρα έπαιζε και καμιά πενιά.
Ο «κακός» Jukka βαρούσε τα τύμπανα μήπως και ακουστεί τίποτα και ο Tuomas κλασικά στον κόσμο τον δικό του.

Και δυο λογάκια για το κοινό. Τι καινούργια μόδα είναι αυτή να στέκονται με τις κάμερες στις πρώτες σειρές και να μην κουνιέται κανένας μήπως χαλάσει το γκρο του Tuomas; Είναι δυνατόν ακόμα και σε τραγούδια σαν το “Wish I had an angel” να κάθισε να κινηματογραφείς; Ποιος είσαι ο Αγγελόπουλος; Μια συμβουλή παιδιά: Ευχαριστηθείτε την συναυλία, ζήστε την όσο είστε εκεί και μην προσπαθείτε να την απαθανατίσετε για να την δείξετε στους φίλους σας.

Το συγκρότημα έμεινε λιγότερο από μία ώρα στην σκηνή αλλά εγώ είχα ήδη φύγει προς τα πίσω, δεν ήταν συναυλία metal αυτή, χορωδία κατηχητικού ήταν.
Εκείνη την μέρα έφυγα απογοητευμένος, ένιωθα ότι με κοροϊδέψανε και όχι δεν θα τα ρίξω στο φεστιβάλ, θα τα ρίξω στον Tuomas. Στον Tuomas που φοβάται μήπως η τραγουδίστρια γίνει πάλι η φίρμα του συγκροτήματος και του φάει την θέση στις αφίσες. Που όχι απλά πείρε μία άγνωστη, αλλά και τις έδωσε περιορισμένες «αρμοδιότητες», την υποβάθμισε πάνω στην σκηνή ώστε να μην τον ξεπεράσει σε δημοτικότητα.
Εγώ ο οπαδός, που έρχομαι στην συναυλία σας για να περάσω καλά κκ Tuomas, τι φταίω να πληρώνω τα ψυχολογικά σας;

Εν κατακλείδι όποιος έχει ξαναδεί live τους Nightwish δεν μπορεί να έφυγε ευχαριστημένος εκείνο το βράδυ. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα ξανακάνω τα χιλιόμετρα που έκανα για να τους δω ζωντανά. Καλά είναι και τα CD.


Trivial:
Τι ρόλο έπαιζαν τα άσπρα μπλουζάκια που κρεμάσανε στα μικρόφωνα πριν την συναυλία; Δεν είχανε κουδούνια;

Τα του MMD 2008 στο επόμενο διάλειμμα.

Έχοντας μόλις συνέλθει από το ταξίδι στο MMD2008, άνοιξα τα mail μου να δω τι έχασα αυτές τις δύο μέρες που απουσίασα. Καινούργια πρόσωπα εμφανίστηκαν στο Inbox μου, πρόσωπα που μου εκφράζανε την απογοήτευση τους για την συναυλία του Σαββάτου. Οι περισσότεροι δεν αναφερόταν στο συγκρότημα αλλά στην διοργάνωση του Φεστιβάλ, πράγμα που με έκανε να απορήσω λίγο και να αποφασίσω να γράψω μια κριτική για το March Metal Day 2008 όπως το έζησα.
Πρώτον να πω για όσους δεν το ξέρουν ότι είμαι από την Χαλκιδική και δεν μου είναι εύκολο να κατεβαίνω Αθήνα συνέχεια για συναυλίες, οπότε πρέπει να κάνω μία προσεχτική επιλογή στο που θα πάω και έχω απαιτήσεις από το τι θα ακούσω.
Αποφασίσαμε λοιπόν με έναν φίλο να κατεβούμε σε αυτό το MMD. Ευκαιρία είπαμε να δούμε και τους "νέους" Nightwish και άλλα αγαπημένα συγκροτήματα όπως Annihilator, Sodom, Edguy, Hannibal, Anorimoi.
Μετά από ένα μακρύ ταξίδι με το αυτοκίνητο και αφού χαθήκαμε μέσα στην Αθήνα, ψάχνοντας απελπισμένα μία ταμπέλα να λέει "ΠΡΟΣ MMD2008" τελικά μπήκαμε στο χώρο περίπου στις 13.30 χάνοντας εντελώς τους De Profundis.
Λίγα λόγια για ότι ακούσαμε:

De Profundis
Δεν ακούσαμε, τους χάσαμε.

Overgarven
Δεν είναι το αγαπημένο μου είδος metal αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι μου άρεσαν σαν παρουσία και από ότι κατάλαβα άρεσαν και στον κόσμο.

Hannibal
Ο Hannibal δεν με εξέπληξε, ήταν ότι ακριβώς περίμενα να δω. Γνωστός, δυναμικός ξέρει να επικοινωνεί με το κοινό και "επιτέλους" αρχίζει και εμφανίζεται σε μεγάλα φεστιβάλ.

The Iron Maidens
Έπεισαν ότι ξέρουν τι παίζουν και παρά τα λάθη ενθουσίασαν τον κόσμο. Μας έπαιξαν και το Alexander the Great πρώτο πρώτο, είχαν κάνει το φροντιστήριο τους.

Orion
Είμαι μεγάλος (μεγάλος όμως) οπαδός της πρώτης δεκαετίας των Metallica, αλλά οι Orion μάλλον δεν είναι. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί μια Cover Band διασκευάζει τα τραγούδια που παίζει. Όχι δεν μου άρεσαν.

Anorimoi
Απίστευτα παιδιά, φοβερό live, ο κόσμος το ευχαριστήθηκε, άντε και να σας βλέπουμε πιο συχνά.

Sodom
Τα σχόλια περιττά. Άρχοντες του Γερμανικού Thrash, το πάλεψαν παρά τον χάλια ήχο και αν κάποιος δεν τους ήξερε τους έμαθε και θα πάει αύριο να αγοράσει κανά CD τους.

Tristania
Χμ... δεν μου αρέσουν οι Tristania οπότε θα πάω πάσο. Αν σε κάποιον αρέσουν ας μας κάνει κάποιο σχόλιο για το πως τους είδε.

Annihilator
Μετά τα τελευταία album δεν ήξερα τι να περιμένω αλλά οι Annihilator έδειξαν ότι στα Live μεταμορφώνονται. Η καλύτερη στιγμή μου σε αυτό το φεστιβάλ. Χτύπημα μέχρι τελικής πτώσεως και το κοινό να συμμετέχει, όχι να κινηματογραφεί.

Edguy
Πρώτη φορά τους έβλεπα Live και θα τους ξαναδώ. Φοβερό show, ας είναι καλά τα παιδιά.

Nevermore
Ψόφιος στην κούραση και την έπεσα για λίγο. Δεν το ευχαριστήθηκα αλλά ίσως φταίει ότι ήμουν κουρασμένος ή ότι ήμουν καθιστός. Μου φάνηκε πάντως ότι παίξανε υπερβολικά πολύ.

Nightwish
Μεγάλη κουβέντα... αλλά με πήρανε τηλέφωνο για καφέ (όχι οι Nightwish), οπότε θα την κάνουμε αργότερα, όπως και τα γενικά περί του φετινού March Metal Day.

Το επόμενο single των Nightwish θα είναι το "The Islander". To single θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαίου και θα περιέχει τα εξής κομμάτια:

1. The Islander
2. Escapist (instrumental version)
3. Meadows Of Heaven (orchestral version)

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει και τα βίντεο κλίπ των "The Islander" και "Bye Bye Beautiful".

Το βίντεο του "The Islander" γυρίστηκε το περασμένο φθινόπωρο στο Rovaniemi και σκηνοθετήθηκε απο τον Stobe Harju. Το βίντεο θα κάνει πρεμιέρα στις 14 απριλίου στην εκπομπή "Spanking New" του MTV Finland.

ο χάρτης από το Google Maps
Google Maps

ο χάρτης όπως δίνεται από το MMD
Χάρτης MMD

τώρα αν σας πω, πως κατάλαβα πως θα φτάσουμε εκεί, ψέματα θα πω.
Ρωτώντας λοιπόν...

Το Dark Passion Play έγινε χρυσό στην Αυστρία!
Πριν την συναυλία τους στη Βιέννη στις 28 Φεβρουαρίου, ο διευθυντής της Warner Music Sales Günter Unger έδωσε στα μέλη του συγκροτήματος τα χρυσά βραβεία.


Το σάββατο πλησιάζει και είπαμε να σας πληροφορήσουμε σχετικά με τις ώρες που θα ανέβουν τα συγκροτήματα στην σκηνή.

ANGEL’S STAGE

DEMON’S STAGE
Nightwish 23.30
Nevermore 21.40
Edguy 20.30
Annihilator 19.20
Tristania 18.10
Sodom 17.00
Anorimoi 16.15
Orion 15.00
Iron Maidens 15.00
Hannibal feat.Roland Grapow 14.10
Overgarven feat.Morena 13.20
De Profundis feat.James Mcilroy 12.30


Διαβάστε και όσοι συμφωνείτε στηρίξτε την προσπάθεια αυτή. Όποιος το αντιγράψει στο blog του μπορεί να πάρει την ανανεωμένη λίστα με τα blog που έχουν υπογράψει στην καταχώριση των freebloggers στο wikia.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ
ΟΜΑΔΑ FREEBLOGGERS
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ DIGITALRIGHTS.GR

Ανησυχία για την εν θερμώ νομοθετική ρύθμιση των blogs
Αθήνα, 1 Μαρτίου 2008
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθoύμε με ανησυχία τη διαρροή στον Τύπο, με αφορμή τη γνωστή υπόθεση του blog press-gr, σχεδίων της κυβέρνησης για τη νομοθετική ρύθμιση της έκφρασης στο διαδίκτυο. Οι προθέσεις αυτές, αν ισχύουν με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκαν (συμπυκνώνονται σε έναν πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα περιορισμό τής ανώνυμης/ψευδώνυμης έκφρασης μέσω ιστολογίων), πλήττουν θεμελιακά δικαιώματα κάθε πολίτη, δυνητικού χρήστη του διαδικτύου, παγιωμένα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, αναγνωρισμένα από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από το διεθνές δίκαιο. Οι διαρροές αυτές δεν έχουν μέχρι στιγμής επισήμως επιβαιωθεί, πλην όμως η μη κατηγορηματική διάψευσή τους από την Κυβέρνηση δεν επιτρέπει εφησυχασμό.
Ως Έλληνες πολίτες και bloggers, με διαρκή αγωνία για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, στον τόπο μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε κανενός είδους ρύθμιση που θα φέρει την Ελλάδα κοντά σε διεθνώς δακτυλοδεικτούμενα μελανά παραδείγματα χωρών που καταπατούν τα ψηφιακά δικαιώματα των πολιτών τους, όπως η Κίνα, η Βιρμανία και η Αίγυπτος. Εξάλλου, υπενθυμίζουμε, εξακολουθεί να εκκρεμεί δικαστικά η υπόθεση blogme.gr, η οποία, ως απόπειρα ποινικοποίησης του απλού υπερ-συνδέσμου (link), μας εκθέτει στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα.
Διανύοντας μια εποχή κατά την οποία η ιδιωτικότητα συρρικνώνεται διαρκώς και τα κάθε λογής απόρρητα υποχωρούν σε βάρος των πολιτών, χάριν κρατικών και όχι μόνο σκοπιμοτήτων, και κατά την οποία το άτομο, ως μονάδα, συνθλίβεται από οικονομικά και επικοινωνιακά μεγαθήρια, διατηρούμε την πεποίθηση ότι η διαδικτυακή ανωνυμία ή ψευδωνυμία είναι στοιχειωδώς απαραίτητη εγγύηση για την εξασφάλιση τής ελεύθερης ατομικής έκφρασης, της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης και του υγιούς δημόσιου διαλόγου.
Το ισχύον νομικό πλαίσιο επιτρέπει, υπό δικαστικές εγγυήσεις, την ταυτοποίηση ψευδώνυμων ή ανώνυμων χρηστών του διαδικτύου στις περιπτώσεις που τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην ελεύθερη έκφραση και στην ιδιωτικότητα, σταθμιζόμενα με την ανάγκη προστασίας άλλων σοβαρών έννομων αγαθών, κρίνεται ότι πρέπει να υποχωρήσουν. Το καθεστώς αυτό, σε συνδυασμό με την αυτορρύθμιση των ψηφιακών κοινοτήτων, θεωρούμε ότι είναι επαρκές για την προστασία από έκνομες αντικοινωνικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται μέσω του διαδικτύου.
Επισημαίνουμε ότι η νομοθέτηση εν θερμώ και καθ' υπερβολή εκθέτει τη νομοθετική διαδικασία για έλλειψη νηφαλιότητας, απροσωποληψίας και ρυθμιστικής συνοχής.
Υπενθυμίζουμε ότι η κοινωνία των blogs δεν συνιστά κλειστή κάστα για λίγους, με συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά αποτελεί καθρέφτη όλης της κοινωνίας, ανοιχτό πεδίο έκφρασης για οποιονδήποτε πολίτη.
Συνεπώς,
Καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει σαφώς τις προθέσεις της και να διαψεύσει απερίφραστα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο.
Καλούμε το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών φορέων να λάβουν θέση απέναντι στα σχέδια αυτά και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους προς οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία στο μέλλον η οποία θα έχει παρόμοια παράλογα χαρακτηριστικά.
Επιφυλασσόμαστε για στενή παρακολούθηση του ζητήματος και για ανάπτυξη κάθε μορφής οργανωμένης δράσης (επικοινωνιακής, νομικής, θεσμικής).
Υπογράφουν, σε αλφαβητική σειρά, οι ιδιοκτήτες των blogs,

http://www.221.gr
http://www.aboutconcept.net
http://aeisixtir.blogspot.com
http://www.amarkos.gr/blog
http://anadasosi.blogspot.com
http://aratepylas.blogspot.com
http://arch-dialogue.blogspot.com
http://argiro58greece.blogspot.com
http://argos.wordpress.com
http://arxediamedia.blogspot.com
http://asaq.blogspot.com
http://asopossos.wordpress.com
http://badtasteradio.blogspot.com
http://biostore-aloa.blogspot.com
http://www.blogspace.gr
http://butterfly-butterflysworld.blogspot.com
http://chouvi.blogspot.com
http://cinemel.blogspot.com
http://clockworkplum.blogspot.com
http://cybernero.blogspot.com
http://www.designinsane.org/blog
http://www.digital-era.org/blog
http://don-ald.blogspot.com
http://dpurpler2.blogspot.com
http://www.e-rooster.gr
http://enteka.blogspot.com
http://erimitis.blogspot.com
http://exeisminima.gr
http://freeaction.blogspot.com
http://freegr.blogspot.com
http://gartel-adventures.blogspot.com
http://georgeisyourman.blogspot.com
http://giaskepsou.blogspot.com
http://giobigr.blogspot.com
http://gmargari.wordpress.com
http://gnomeskepistimi.wordpress.com
http://gpapoul.blogspot.com
http://graoutso.blogspot.com
http://g.rapsomanikis.blogspot.com
http://grbloopers.blogspot.com
http://www.greekalert.com
http://greekmme.blogspot.com
http://gtziralis.com
http://hackaday-thema.blogspot.com
http://www.helion.cc/blog
http://hellenicrevenge.blogspot.com
http://histologion-gr.blogspot.com
http://hypatiastory.blogspot.com
http://inlovewithlife.wordpress.com
http://jigiart.blogspot.com
http://karounos.gr/blog
http://www.koproskilo.gr
http://krogias.blogspot.com
http://larisaperivallon.wordpress.com
http://magicasland.com
http://mavrosgatos.blogspot.com
http://metablogging.gr
http://metajournalism.wordpress.com
http://mgpetrakis.blogspot.com
http://mikroanalogo.blogspot.com
http://mikroanalogo2.blogspot.com
http://mrpc.pramnos.net
http://naftilos.blogspot.com
http://nassoskappa.blackwhitemag.net
http://nefelikas.wordpress.com
http://www.netfreaks.gr
http://www.neolaia.gr/wordpress
http://nickthecreek.blogspot.com
http://www.nylon.gr
http://o-agios.blogspot.com
http://oikologio.gr
http://oikosantoxis.blogspot.com
http://oneiros.gr/blog
http://www.oraelladas.gr/blog
http://www.papandreou.gr
http://papanotas.wordpress.com
http://www.perlikos.gr
http://perastikos.blogspot.com
http://petcoke.wordpress.com
http://plagal.wordpress.com
http://polsemannen.blogspot.com
http://postnuclear-icehouse.blogspot.com
http://prezatv.blogspot.com
http://proxeirotetradio.blogspot.com
http://radio936.blogspot.com
http://reality-tape.com
http://red-pep.blogspot.com
http://rodiat7.blogspot.com
http://sofianidis.blogspot.com
http://stathis957.blogspot.com
http://stefadouros.blogspot.com
http://syrizaglyfadas.blogspot.com
http://www.tassosdi.blogspot.com
http://telson.org/
http://thelonapo.blogspot.com
http://theoulini.blogspot.com
http://www.thinkinadvance.gr/blog
http://tsimitakis.wordpress.com
http://tzonakos.blogspot.com
http://uroborus.wordpress.com
http://voteforliberty.wordpress.com
http://voriosanemos73.blogspot.com
http://vrypan.net
http://webz.gr
http://www.xblog.gr
http://xeri.wordpress.com
http://ziouzios.blogspot.com
http://rulenstein.blogspot.com
και η πρωτοβουλία digitalrights.gr για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο
Καλούμε όσους bloggers στηρίζουν το κείμενο αυτό να το αναρτήσουν στα ιστολόγιά τους.


Περισσότερες πληροφορίες
Για την ομάδα freebloggers: Ζαφείρης Καραμπάσης (chocolatehorizon at yahoo.gr), Θωμάς Τζήρος (tom.tziros at gmail.com)
Για την πρωτοβουλία digitalrights.gr: Αστέρης Μασούρας (asterios at gmail.com)
Το digitalrights.gr αποτελεί κόμβο πληροφόρησης για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο. Μεταξύ άλλων, τα αντικείμενα δράσης περιλαμβάνουν ιδιωτικό απόρρητο (privacy), ανοικτά πρότυπα (open standards), πατέντες λογισμικού, πνευματικά δικαιώματα ψηφιακού περιεχομένου, και ελεύθερο λογισμικό.


Καθώς η συναυλία των Nightwish στο φετινό March Metal Day πλησιάζει έκανα μια μικρή έρευνα σχετικά με το setlist, για να ξέρουν πάνω κάτω αυτοί που θα πάνε τι να περιμένουν.
Παρακάτω είναι το setlist της συναυλίας που έδωσαν στην Λειψία της Γερμανίας στις 23/02/2008.

Setlist
Intro
01. Bye Bye Beautiful
02. Cadence Of Her Last Breath
03. Dark Chest Of Wonders
04. Everdream
05. Who Ever Brings The Night
06. Amaranth
07. The Islander
08. The Poet And The Pendulum
09. Dead To The World
10. Sahara
11. Nemo
--Encore--
12. Wishmaster
13. Wish I had an Angel
Outro

Μιάς και πρόκειται για φεστιβάλ ίσως και αλλάξουν κάποια απο τα κομμάτια στο setlist αλλα η πλειοψηφεία αυτών παραμένει.

...και καλά να περάσετε!!!

nightwish.gr YouTube list